Home > Interviews > Vrouwelijke ondernemer & goud eerlijk

Vrouwelijke ondernemer & goud eerlijk

Nicuma: betrouwbaar en transparant goud verkopen
Griekse moeder en ondernemer Stella Taliou bracht de Deense succesformule naar Nederland
Nicuma Nederland, dochteronderneming van het van oorsprong Deense bedrijf, koopt sinds september 2013 op een betrouwbare en transparante manier goud en edelmetalen in. Initiatiefneemster Stella Taliou taxeert vrijblijvend en doet een fair en nauwkeurig bod op basis van de actuele goudprijs. Nicuma hanteert een inzichtelijke prijsstructuur en minimale kosten waardoor onderhandeling niet nodig is. Stella vormt met haar unieke meetmethoden een Griekse verademing voor de goud- en edelmetalenhandel. Naast betrouwbaarheid, transparantie en service met een gouden randje staat Nicuma voor duurzame goudwinning en het recyclen van goud.

Achtergrondinformatie

Stella is opgeleid als civiel ingenier aan de Technische Universtiteit in Griekenland. Na enige tijd te hebben gewerkt als projectmanager/ingenieur bij grote infrastructurele projecten in Athene, besloot zij in 1993 een MBA opleiding te volgen aan de Rotterdam School of Management. Na haar MBA opleiding begon zij als management consultant bij AT Kearney, een Amerikaans management-adviesbedrijf, waar zij klanten uit diverse sectoren – zoals consumentengoederen, zorg en financiën – adviseerde over operationele en strategische vraagstukken. Na enige jaren succesvol voor AT Kearney gewerkt te hebben, vestigde zij zich als operationeel, financieel en strategisch adviseur.

Nicuma

Nicuma, een inkoopkantoor van goud en edelmetalen, is de volgende stap in haar carrière. Met de opening van een Nederlandse vestiging bouwt Stella voort aan een bewezen concept in Scandinavië en Duitsland. Ruim voorzien van de benodigde expertise biedt zij consumenten de kans om op een eerlijke, transparante en klantvriendelijke manier hun gouden en zilveren sieraden te verkopen. Als Griekse, immers, weet zij als geen ander wat de waarde van goud is.

Second Life

Op 28 september 2014 start Second Life, de samenwerking tussen
goudinkoop Nicuma en The Next Closet. Waar Nicuma een tweede leven geeft aan goud, doet The Next Closet dit met designerkleding. Second Life maakt tot en met december 2014 een tour door heel Nederland. Tijdens deze tour zijn er diverse inzameldagen voor oud goud en tweedehands designerkleding. Deze inzameldagen in Groningen, Den Bosch en Amsterdam gaan gepaard met verschillende evenementen; bij mensen thuis, maar ook op speciale locaties. Second Life werkt voor deze gelegenheid samen met bekende sieradenontwerpers, zoals Petra Reijrink en Mohan Chandie Shaw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *