Match & Mentor recyclet kennis en ervaring van ondernemers

Mijn bedrijf heet Match & Mentor en mijn naam is Ariane Struyvenberg-de Groot (49).

Match & Mentor koppelt ondernemers met zakelijke vragen (mentees) aan onafhankelijke en ervaren ondernemers die van harte bereid zijn hun kennis en netwerk te delen (mentoren). Als je er niks mee doet verdwijnt de kennis en ervaring van doorgewinterde ondernemers, terwijl zoveel anderen daar hun voordeel mee kunnen doen. Daarom zeg ik ook wel: Match & Mentor recyclet kennis en ervaring van ondernemers.Ik neem zelf de intakegesprekken voor mijn rekening en kom daarna met een voorstel en mentorprofiel. Alle ondernemers die bij Match & Mentor staan ingeschreven heb ik zelf benaderd. Ik ken hun cv’s en weet wat ieders sterke punten zijn. Het kan ook voorkomen dat de mentor opschuift naar een interimpositie. Dan vervangt hij of zij de eigenaar bij sabbatical, ziekte, zwangerschap of zelfs overlijden.

Elke mentor is minstens tien jaar directeur-eigenaar (geweest) van een bedrijf in het MKB en is bovendien een ervaren klankbord. Het gaat om mensen met een enorme drive, die actief zijn en blijven op meerdere fronten.

Naast de 1 op 1 koppeling breng ik meer en minder ervaren ondernemers via bijeenkomsten bij elkaar. Het varieert van een kleinschalige lunch of intervisie, tot inspirerende en leerzame workshops, themabijeenkomsten of een groot Congres. Speerpunt is de vrouwelijke ondernemer met personeel. Omdat die doelgroep het verdient om meer aandacht te krijgen.

Het concept van Match & Mentor is in de praktijk ontstaan. Na mijn  22-jarige carrière voor financiële dienstverleners ben ik eind 2006 zelfstandig ondernemer geworden. Toen ondervond ik in de praktijk hoe eenzaam ondernemen soms kan zijn en hoe prettig het dan is om te kunnen sparren met een ervaren ondernemer. En nadat ik de eigenaresse van een Vertaalbureau aan kopers had geholpen, belde ze na de verkoop met de vraag ‘Wat gaan we doen? ‘. Ik besefte dat ze zich aan het vervelen was en heb haar toen aan een jongere Communicatieadviseur gekoppeld. Zo ontstond de eerste match. Het is een cadeautje te merken dat mensen die ik met elkaar in contact breng daadwerkelijk iets aan elkaar hebben. De ervaren/ex ondernemer krijgt door het overdragen van kennis en ervaring een gevoel van betekenis. Ik gun anderen de steun die ‘mijn mentoren’ mij gaven.

De mentoren zijn geen adviseurs en maken geen dikke rapporten. Wij zijn ervan overtuigd dat ondernemers elkaar goed kunnen helpen. De onafhankelijke en ervaren ondernemers die bij Match & Mentor staan ingeschreven, weten waar het over gaat. Ze denken met je mee, terwijl jij de verantwoordelijkheid houdt.

www.match-en-mentor.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.