Home > Interviews > Interview Mieke Bos, onderneemster met passie voor tafellinnen

Interview Mieke Bos, onderneemster met passie voor tafellinnen

Mieke Bos, Cottona: “Mijn passie omzetten naar een online merk dat scoort geeft echt een enorme kick”
Onderneming: Cottona.nl, webshop in tafelkleden/tafellakens.
Mieke is eigenaresse van Cottona. Ze vertelt: “Ik heb een passie voor interieur, design en mooie stoffen maar het geschikte tafellaken vond ik nergens. Vanuit mijn eigen behoefte ben ik samen met mijn partner in 2009 gestart met tafellakens.com.”

Klein beginnen

Mieke vervolgt: “In het begin met een kleine collectie, maar gaandeweg groeide de populariteit en daarmee het assortiment. In 2011 wonnen we een Thuiswinkel Award in de categorie wonen, dat was echt een enorme opsteker. Het betekende dat we het goed deden, dat we een behoefte vervulden en dat klanten – zowel de particulieren als ook de zakelijke – ons waardeerden. Op dit moment voeren we ons merk Cottona in eigen webwinkels in Nederland, Duitsland en België, maar we blijven ambitieus!”

Uitgebreide collectie

Over de producten vertelt Mieke: “Cottona heeft een uitgebreide collectie tafellakens, tafellopers en servetten. We hebben onder andere een huiscollectie in 30 kleuren, een linnencollectie, een glamourcollectie, damast, tafelbeschermers en een buitencollectie. De kracht van Cottona is natuurlijk onze collectie. We werken niet met kant en klare producten, maar kopen speciaal voor ons gemaakte stoffen in bij vaste weverijen. Hiermee kiezen we voor vaste, hoge kwaliteit. Alle stoffen worden vervolgens in het atelier van mijn partner Marc Beumers gemaakt. Hierdoor kunnen we snel maatwerk leveren. Het maakt dus niet uit wat de afmetingen van de tafel zijn!”

Uitstekende service

Maar er is meer dan alleen het product. Mieke: “We zijn ook sterk in de after-sales en klanten waarderen onze persoonlijke aanpak. Een eigen zaak als deze is pionieren, ook omdat er in de tijd dat wij begonnen nog niet zoveel van dit soort webshops waren. Veel hebben we zelf moeten ontdekken. Dat is superleuk, maar er komt veel op je pad waar je van tevoren nooit bij stil hebt gestaan. Natuurlijk hebben we een vaste taakverdeling, ik ben creatief directeur. Mijn hart ligt bij het samenstellen en ontwerpen van de collectie. Daarnaast houd ik me bezig met de branding van Cottona en bijvoorbeeld de site en de fotografie. Wat wij samen niet doen, besteden we uit. We werken hiervoor samen met een vaste kern van professionals met ieder hun eigen expertise, van lokale klantenservice, tot ict en online marketing.”

Teamwork

Mieke sluit af: “Cottona is van mij en mijn partner. De belangrijke beslissingen nemen we samen. Gewoon aan de keukentafel natuurlijk, maar dan wel eentje met een mooi eigen tafelkleed erop! Cottona is ons beide erg dierbaar, het is eigenlijk ons vierde kindje!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *