Home > Nieuws & Tips > Succes vieren met je team geeft energie en een goede werksfeer

Succes vieren met je team geeft energie en een goede werksfeer

Succes vierenAls je in jouw bedrijf personeel aanneemt, verandert er veel. Je bent niet langer die ondernemer, die haar eigen kwaliteiten inzet om klanten te werven en producten of diensten te leveren. Andere mensen nemen belangrijke taken van je over. En je wilt natuurlijk dat dit zoveel mogelijk op jouw manier gebeurt. En dat terwijl je ook juist los moet laten. Hoe doe je dat? En hoe zorg je ervoor dat de neuzen dezelfde kant op blijven staan? En hoe belangrijk is het succes vieren voor jouw team?

Duidelijke cultuur vastleggen

Hoe klein je ook begint, het is belangrijk de cultuur van jouw bedrijf vast te leggen. Als je alleen werkt, ben je zelf het gezicht van jouw bedrijf. Met werknemers worden dat andere mensen. Dan is het natuurlijk belangrijk de juiste mensen aan te nemen. Mensen met dezelfde waarden, maar andere kwaliteiten. En door goed vast te leggen welke waarden jij in jouw bedrijf belangrijk vindt, kunnen jouw werknemers dit gemakkelijker overnemen en inzetten in hun werk en in het contact met klanten. Neem hier dus goed de tijd voor, zodat je werkelijk samen naar hetzelfde doel toewerkt. En ook zodat jouw klanten telkens hetzelfde gevoel krijgen. Of ze nu met jou contact hebben of met een van je werknemers.

Doelen en groeien

Als je het voor elkaar krijgt dat jouw medewerkers werkelijk dezelfde zakelijke doelen willen nastreven als jij, dan zit je goed met jouw bedrijf. Persoonlijke en zakelijke doelen van iedereen in jouw bedrijf, helpen je gezamenlijk de resultaten te behalen die je voor ogen hebt. Houd daar open contact over. Heeft een werknemer zijn of haar doel bereikt binnen jouw organisatie? Kijk dan of er groei binnen de organisatie mogelijk is of help die persoon eventueel buiten jouw bedrijf verder te groeien. Zo loop je samen een pad, dat voor iedereen de vrijheid geeft om te groeien. En ook al zal je soms afscheid moeten nemen van elkaar, je hebt dan meer succes in de samenwerking met je collega’s.

Succes vieren

Jullie succes vieren is ook een belangrijk onderdeel van nog meer succes. Het stimuleert om samen te eten, te borrelen of zelfs door de modder te rollen. Een teamuitje geeft nieuwe energie en je leert elkaar beter kennen. Een goede teambuilding zorgt ervoor dat je elkaar beter leert kennen en zal jouw hele bedrijf en de inzet van je medewerkers naar een hoger plan tillen. Succes vieren kan elke dag ook in het klein. Deel dagelijks alles wat goed ging en geef elkaar complimenten. Dat geeft ook al een hele fijne werksfeer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *