Home > Nieuws & Tips > Personeel aannemen of doorgroeien als ZZP-er?

Personeel aannemen of doorgroeien als ZZP-er?

Groeien als ZZPer

Personeel aannemenKleine ondernemers zijn vaak voorzichtig met het aannemen van personeel. Je wilt groeien, maar dan is het ook nodig om risico te nemen. Als je groeit, moet je vaak investeren. In voorraad, systemen en personeel. Voorraad kun je verkopen, systemen kunnen hun geld opleveren, maar personeel aannemen is nog wel het grootste risico dat je als ondernemer kunt nemen. En toch is het vaak de enige manier om echt je bedrijf te laten groeien.

Groeien zonder personeel

Hoe kun je groeien zonder personeel? Veel ondernemers vinden het werk dat zij doen echt leuk. Maar er komen altijd klusjes bij kijken die je minder fijn vindt om te doen. Dat is het eerste werk dat je beter kunt uitbesteden. Heb je een webshop en kost het klaarmaken van de pakketten je teveel tijd? Huur scholieren of studenten in om het eenvoudige werk te doen. Werk je thuis en kom je niet toe aan huishouden? Huur iemand in die de was doet, boodschappen doet en je huis opruimt. Dat geeft al veel ruimte in tijd en energie voor de ondernemer om focus op het werk te houden. Ook het aanschaffen van een goed CRM pakket, waarin alle contacten, activiteiten en acties overzichtelijk worden bijgehouden, helpt je als ondernemer te groeien zonder dat personeel aannemen noodzakelijk is. En wat denk je van online programma’s? Veel kennisondernemers kunnen een groei doormaken voor hun kennis niet een-op-een te delen, maar door een online cursus te schrijven. Deze kan voor een toegankelijk bedrag aan een grote groep klanten aangeboden worden.

Personeel aannemen

Om je bedrijf echt groot te laten groeien is personeel aannemen soms noodzakelijk. Je kunt eerst met freelancers werken of iemand via payrolling inhuren. Maar voor de lange termijn is het goedkoper om iemand in dienst te nemen. Omdat het belangrijk is dat je dan ook echt een goede kandidaat kiest, kun je een recruitment bureau in de arm nemen. Deze zoeken en selecteren de beste kandidaten voor je. Dat is een investering op korte termijn, die zich op den duur zeker terug zal verdienen. Want als je de juiste kandidaten inhuurt, heb je daar jaren plezier van. En dat kan veel schelen in jouw succes als ondernemer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *