Microkrediet voor startende ondernemers in Nederland

Microkrediet voor startende ondernemers

[oorspronkelijk artikel van juli 2011, update sept 2020]

Ondernemers die beschikken over de juiste ondernemersvaardigheden én een haalbaar ondernemingsplan kunnen in aanmerking komen voor een microkrediet van maximaal € 50.000. Voor begeleiding bij het aanvragen van een microkrediet kunt u terecht bij uw Microfinanciering(MF)-ondernemerspunt. Ondernemen vraagt doorgaans om investeringen. Je moet producten in voorraad nemen, een pand huren of machines aanschaffen. Startende ondernemers ondervinden echter vaak problemen bij het afsluiten van een lening. Het bedrag dat men wil lenen is doorgaans laag en het brengt vaak een groot risico met zich mee voor de banken. Daarom is er al jaren een microkrediet voor startende ondernemers.

Microkrediet voor startende ondernemers

Een microkrediet voor startende ondernemers tot € 50.000,- bij Qredits kan uitkomst bieden! Qredits is de handelsnaam van Stichting Microkrediet Nederland. Deze stichting is een initiatief van ABN AMRO Bank, Fortis Bank Nederland, ING Nederland en Rabobank Nederland in samenwerking met de Stichting Fonds Werken aan Wonen, het Ministerie van Economische Zaken en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Een bonafide partij dus. Maar let wel op: het geld moet natuurlijk wel terugverdiend worden. En behalve dat, betaal je ook rente op je microkrediet.

Hoe kom ik aan een microkrediet?

Als je een goed ondernemingsplan hebt dan kun je direct een aanvraag indienen op www.qredits.nl. Zij helpen ondernemers ook om een goede start te maken op financieel gebied. Met een speciale academy, een helpdesk en coaching. Ook als je bedrijf langer bestaat kun je terecht voor geld bij deze organisatie. Er is nu ook een mogelijkheid voor MKB bedrijven om hogere bedragen te lenen. Op hun website kan je informatie vinden waaraan een ondernemingsplan moet voldoen.

Hoe heb jij de financiering van jouw bedrijf geregeld? Ging je naar de bank, kreeg je een Microkrediet of hebben investeerders jou geholpen om de aanloopkosten voor je startende onderneming te financieren. Ook bij de groei van je bedrijf kun je vaak extra financiering nodig hebben. Hoe deed jij dat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.