Home > Columns > Het nieuwe werken & ondernemen

Het nieuwe werken & ondernemen

door: Cisca Stasse, www.jijonderneemthet.nl. Het nieuwe werken is helemaal hot. Je kunt geen vakblad open slaan of er is wel een artikel opgenomen over dit onderwerp. Er werd in november zelfs een hele week aan besteed en 2011 is uitgeroepen tot jaar van het nieuwe werken. Nu ben ik al een tijdje ondernemer en heb vanaf het begin dit nieuwe werken toegepast. De kids naar school en gebruik makend van de overblijf kon ik van 9u tot 15u werken aan mijn bedrijf. Ze zelf van school halen en na 19u weer achter de laptop. Rustiger werd ik daar overigens niet van.

Regelmatig kwam het voor dat manlief om 23u mee deelde naar boven te vertrekken met de mededeling dat ik weer ontzettend gezellig was geweest deze avond. Het pijnpunt was namelijk al snel gevonden. Als je flexibel gaat werken, word je al snel te flexibel en komen ritme en regelmaat in het gedrang. Nu zal dat niet voor iedereen gelden, maar ik functioneer het beste als ik regelmaat in mijn leven heb. Mijn rem is nogal eens moeilijk te vinden en eenmaal een tandje hoger in een drukke periode, vergeet ik terug te schakelen in rustige tijden.

Toen onze zaak zich van kantoor aan huis verplaatste naar pand in de stad, bracht dit mij veel rust. Ik maakte ineens al mijn werk af voordat ik naar huis vertrok. Geen mailtjes meer die open bleven staan tot na het eten of snel nog even dat project op zondagochtend afronden. Werk werd weer werk en vrij is ook vrij. En opvallend genoeg heb ik nog nooit een mailtje gehad van iemand die eiste dat ik dezelfde dag nog zou reageren.

Per januari ga ik voor even weer vanuit huis werken omdat ik tijdelijk zonder bedrijfspand zit en ik vrees het ergste. Sinds ik in het bezit ben van een blackberry, word ik onrustig van knipperende rode lampjes en ook in de rij bij de kassa check ik wie mij een mailtje stuurt.

Inzet van het nieuwe werken is onder andere dat gezin en werk beter gecombineerd kunnen worden en dat het gevoel van het te druk hebben, wordt verminderd. En hoewel ik groot fan ben van flexibel werken en niet anders zou willen, heb ik aan den lijve ook de nadelen er van ondervonden. Onderzoek van het NIPO geeft aan dat het nieuwe werken er voor zorgt dat werknemers meer bereid zijn tot overwerken en meer werk aan kunnen. En er zijn nog geen onderzoeken naar de lange termijn effecten daarvan.

Mijn advies voor nieuwe werkers: Stel grenzen aan flexibel, beetje zelfkennis en de blackberry na 6u helemaal uit!

Hoe zie jij het nieuwe werken of heb je de gouden tip? Reageer via info@jijonderneemthet.nl

Cisca Stasse, eigenaar van Stasse Support en de website www.jijonderneemthet.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *