Home > Columns > De Pers heeft jou nodig!

De Pers heeft jou nodig!

door: Vivienne Westerhoud, www.westwoods.nl.
De afgelopen tien jaar heb ik zeer positieve ervaringen gehad met de pers. Mooie gesprekken met journalisten, interviews en redacties die mij vroegen opiniestukken te schrijven. Omdat ze mij kenden. En omdat ze wisten dat ik een bepaalde visie had op vrouwen en werk. Als ondernemer is het goed om ergens een stevig standpunt over in te nemen. Daar houdt de pers van. Zij willen nieuws, opinie en liefst discussie. Dus schrijf jouw denkbeelden eens op, scherp ze aan, laat je expertise eruit spreken en stuur het op!

Als je de pers benadert, wees dan niet bang dat zij niet op jou zitten te wachten. Journalisten zijn juist altijd op zoek naar nieuws. Als jij ze mailt en belt met een zorgvuldig voorbereid verhaal, overtuig jezelf er dan van dat je hen een plezier doet. Als je dat over kunt brengen, heb je gegarandeerd een interview geregeld.
Als ik een persbericht verstuur, doe ik dat naar alle relevante bladen en kranten. Daarna kies ik er ongeveer tien uit die ik ga bellen. Zorg dat je kort en krachtig je boodschap overbrengt en refereer aan jouw persbericht. Bel met een glimlach in de overtuiging dat je iemand een plezier doet met jouw verhaal. Dan heb je de grootste kans op succes!

En lukt het je niet, heb je geen tijd? Of heb je twijfels over je invalshoek, de manier waarop je jouw standpunt het sterkst verwoord? Soms is het fijn er even samen naar te kijken, een frisse blik. Of wil je gebruikmaken van een grotere perslijst? Bel of mail mij dan! Ik help namelijk tegenwoordig ook anderen aan free publicity.

Hartelijke groeten,
Vivienne Westerhoud
Haar eigen Zaak!
06-51949755
info@haareigenzaak.nl
PS. Naast deze HEZ!zine nieuwsbrief verstuur ik nu ook regelmatig gratis korte e-mails met losse tips over het ondernemerschap. Ook leuke voordeelacties deel ik dan af en toe met je. Je kunt je aanmelden via de homepage op deze site. Je krijgt mijn e-book ‘Succes is Persoonlijk’ er gratis bij!

 

Een reactie

  1. Uitnodigende titel Vivienne. Moet ik er toch maar aan beginnen. Had nl de VIP dag voor Ouders opgezet zoals ik je mailde en er is animo voor uit onverwachtse hoeken. Of ik eea even op papier wil zetten? Dan willen ze wel meedoen maar wel meer tijd nodig voor marketing dus is de dag verplaatst naar oktober. Ja ja. Maar goed, ik zal wel moeten wil ik mijn visie en expertise overbrengen. Wellicht maar eens babbelen? gr Anita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *