Home > Columns > Ben jij een echte ondernemer?

Ben jij een echte ondernemer?

door: Cisca Stasse, www.jijonderneemthet.nl.
Ik weet niet hoe het met jou is, maar ik heb regelmatig periodes waarin ik twijfel of ik wel geschikt ben als ondernemer en niet gewoon weer terug zal gaan naar een baan in loondienst. Zodat ik niet meer actief aan acquisitie hoef te doen en eens lekker wat verantwoordelijkheden af kan schuiven naar een ander. Die periodes wisselen zich gelukkig af met nog langere periodes waarop ik me heel lekker voel in het ondernemerschap. Een idee direct uit kunnen werken nadat je die hebt bedacht, geen toestemming hoeven vragen als je het net even anders wilt gaan doen. Gewoon je werkdag verzetten omdat het beter uit komt. Natuurlijk is het heerlijk om ondernemer te zijn, waar twijfelde ik nou aan?

Vraag jij je soms ook wel eens af of je wel een echte ondernemer bent? Er is een manier om dat te ondervinden.
Stel dat je 10 miljoen euro wint. Wat zou je dan doen? Droom jij over witte stranden of over personeel, een pand, investeringen die je kunt doen? Of droom je over beide, dat kan natuurlijk ook. Als jij als het financieel helemaal niet meer hoeft, toch je ideeën uit wilt werken en er een succes van wilt maken, dan weet je eigenlijk dat je een ondernemer bent in hart en nieren.

En juist als je zo graag ondernemer wilt zijn en een succes wilt maken van je bedrijf, kun je je soms lamgeslagen voelen door de verantwoordelijkheid, de stappen die je moet zetten, het harde werk wat zo weinig oplevert en dan slaat de twijfel toe. Ben ik hier wel geschikt voor? Kan ik niet beter stoppen? Wat heeft het voor zin, wie zit er op mij te wachten? Ik kan je vertellen, je bent niet de enige! Ondernemen is soms enorm ploeteren.

Als je geïnspireerd wilt blijven en focus wilt houden op je doel, is dat heerlijk om dat te doen met andere ondernemers die tegen precies dezelfde muren oplopen en tegelijkertijd dezelfde dromen hebben. Misschien zit er in je netwerk wel iemand met wie je regelmatig kunt sparren.

Heb jij niet iemand in je omgeving, dan is een mastermindgroep ideaal. Een groep bestaat uit 3 tot maximaal 6 ondernemers, die elkaar gedurende 6 maanden wekelijks op de hoogte houden van hun vorderingen, maandelijks een thema uitdiepen en gegarandeerd een succes gaan maken van hun bedrijf! Op 25 augustus start de eerstvolgende groep! Meer informatie!

Stasse Support
Cisca Stasse is de eigenaresse van Stasse Support. Onder Stasse Support vallen de websites en werkzaamheden van www.jijonderneemthet.nl, www.bewusteouders.nl en www.vrouwennetwerkdrechtsteden.nl Daarnaast neemt Stasse Support de acquisitie van diverse sites uit handen.

Je kunt altijd persoonlijk contact opnemen met Cisca Stasse via de mail of de telefoon. Gezamenlijk kunnen we bekijken wat ik voor je kan betekenen.

Jijonderneemthet, onderdeel van Stasse Support – info@jijonderneemthet.nl – 06-81197637

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *